Minder belasting door lagere WOZ-waarde Online lezen  |  Afmelden
Woningwaarde vaak niet meer op papier
Steeds meer gemeenten sturen de jaarlijkse woningwaarde alleen naar de digitale berichtenbox van huiseigenaren en huurders en niet meer op papier. Check de berichtenbox op mijnoverheid.nl of de WOZ-beschikking er al is en maak tijdig bezwaar.
Waar blijft de WOZ?
Hypotheekrenteaftrek verbeterd voor bijleners
De hypotheekrenteaftrek is verbeterd voor partners die een huis kopen met de overwaarde uit een vorige woning. De fiscus heeft een einde gemaakt aan de ongunstige situatie voor partners van wie er een meer overwaarde had dan de ander. Zij raken nu minder hypotheekrenteaftrek kwijt.
Hoe zit het?
Nelleke en Asha - belastingexperts Consumentenbond
Meld je aan voor de Belastingcoach
Ieder jaar weer de belastingaangifte, vind je het ook zo’n gedoe? Met de Belastingcoach word je zelf belastingexpert. Meld je aan voor de e-mailreeks en ontvang direct de gratis checklist ‘Klaar voor belastingaangifte’.
Ik meld me aan
Meer bescherming huizenkoper
Sinds 1 februari zijn consumenten beter beschermd als ze een huis kopen. Wie vanaf die datum een koopcontract tekent, koopt het huis automatisch onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Het financieringsvoorbehoud is ook standaard opgenomen in het koopcontract.
Wat verandert er precies?
Wmo-abonnement sneller ingevoerd
Volgens het regeerakkoord van kabinet-Rutte III betalen burgers vanaf 2019 een vast abonnementstarief van €17,50 per vier weken voor Wmo-zorg. De eigen bijdrage voor zorg via de gemeente gaat daardoor voor veel mensen flink omlaag. Een aantal gemeenten wacht niet tot 2019 en heeft nu al het lage abonnementstarief ingevoerd. 
Welke gemeenten?
Tiptop-3
Hoeveel vergoedt de verzekeraar?
Steeds meer verzekeraars maken hun afschrijvingslijsten openbaar na een oproep van de Consumentenbond. Deze lijsten geven duidelijkheid over de vergoeding van producten die niet meer nieuw zijn.
Tarieven openbaar
Subsidie voor ‘aardgasvrij’
Via de overheid en de gemeente zijn allerlei subsidies te krijgen om je (vakantie)woning ‘aardgasvrij’ te maken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een inductiekookplaat of het vervangen van een cv-ketel op gas door een zonneboiler of warmtepomp.
Overheidssubsidies
Meldpunt voor phishing
Alle banken hebben een digitaal meldpunt geopend voor phishingmails die zogenaamd afkomstig zijn van een bank. Verdachte mails kun je sturen naar valse-mail@banknaam.nl (dus bijvoorbeeld valse-mail@ing.nl of valse-mail@rabobank.nl)
Voorkom phishing
Rabo GeneratieSparenPlus
Alle (groot)ouders kunnen sinds kort deze spaarrekening voor hun (klein)kinderen openen bij Rabobank. De rekening heeft een aantal voordelen.
Onze eerste indruk
Vers getest
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018