Voordeel vermogensbelasting daalt Online lezen  |  Afmelden
Geknabbel aan voordeel vermogensbelasting
Het kabinet knabbelt toch weer iets af van het voordeel van de vermogensheffing in 2018. Vanaf 1 januari gaat de individuele box 3-vrijstelling omhoog van €25.000 naar €30.000. Je zou dan verwachten dat de bovengrens van de eerste vermogensschijf met €5000 stijgt. Maar die vlieger gaat niet op.    
Minder voordeel
Rente over erfbelasting vervalt
Nabestaanden worden bij de aangifte erfbelasting vaak geconfronteerd met belastingrente. Door automatiseringsproblemen bij de fiscus worden sommige aanslagen voor de erfbelasting momenteel te laat opgelegd, waardoor de verschuldigde rente nog hoger dreigt uit te pakken. Staatssecretaris Snel van Financiën heeft nu besloten om gedupeerden tegemoet te komen. 
Oplossing fiscus
Jouw zorgpolis, onze zorg
De beste zorgverzekering voor 2018 en niet te veel betalen. Dat wil jij toch ook? Vergelijk zelf je polis in de gratis Zorgvergelijker van de Consumentenbond en stap over. Zo steun je direct onze acties om de zorgmarkt te verbeteren. Het zorgteam staat voor je klaar.
Start vergelijken
Verbod op toeslag voor betalen
Webshops, fysieke winkels en bedrijven mogen binnenkort geen toeslagen meer rekenen voor betalingen met de betaalpas en bepaalde creditcards. Dat is onder meer het gevolg van de Europese richtlijn PSD2 die uiterlijk in het voorjaar van 2018 in ons land geïmplementeerd moet zijn. Een gevolg van die richtlijn is ook dat derde partijen toegang kunnen krijgen tot de gegevens op de betaalrekening.
De gevolgen
Groen sparen weer mogelijk
Wie fiscaal gunstig ‘groen’ wil sparen, kon een tijdje terug hiervoor bij geen enkele bank terecht. Maar sinds kort valt er gelukkig weer wat te kiezen. Sinds 20 november kun je zowel bij ING als bij Rabobank een groendeposito openen. De Consumentenbond legde beide producten naast elkaar en constateerde dat ING het beste aanbod heeft.
Onze conclusie
Verdwijntruc woekerpolissen
Ministers Hoekstra (Financiën) en Dekker (Rechtsbescherming) hebben eind november bij de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend dat moet regelen hoe er wordt omgegaan met verzekeraars die failliet (dreigen te) gaan. De Consumentenbond vreest dat polishouders door die wet straks zelf meebetalen aan de redding van hun verzekeraar.
Polishouder de dupe
Rectificatie Geldgids 8
In Geldgids 8 (2017) schreven we dat het voordelig kan zijn om hypotheekrente vooruit te betalen als je een dikke overwaarde hebt op je woning. De wetgever heeft hier een stokje voor gestoken. Excuses voor de eventueel ontstane verwarring. De column van de hoofdredacteur op pag. 2 en een gedeelte van tip 4 op pag. 29 komen daarmee te vervallen.
Tiptop-3
Subsidie voor Politiekeurmerk
Om inbraak te voorkomen, verstrekt een aantal gemeenten, waaronder de gemeente Utrecht, subsidie om je woning te beveiligen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De subsidie kan honderden euro’s bedragen.
Overzicht gemeenten
Wat voor type belegger ben je? 
Vermogensbeheerder Schroders heeft samen met de Universiteit van Exeter een test ontwikkeld waarmee je kunt vaststellen wat voor belegger je bent. Na de test krijg je een uitgebreid rapport met tips.
Naar de test
Oplichting via social media
Volgens de ACM maken steeds meer ‘bedrijven’ gebruik van social media om kinderen en volwassenen te verleiden tot impulsaankopen. Een checklist van de toezichthouder helpt je om oplichters te ontmaskeren.
Naar de checklist
Cadeautje nodig?
Speciaal voor de feestdagen krijg je tijdelijk 50% korting op een topselectie tijdschriften, boeken en e-books van de Consumentenbond. Van Het levenstestament tot Het Testjaarboek: er zit voor iedereen iets bij. De actie loopt tot en met 31 december 2017.
Bekijk het aanbod
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2017