57-plussers kunnen makkelijker verhuizen of verbouwen Online lezen  |  Afmelden
Hypotheek op maat voor 57+
Banken mogen 57‑plussers een nieuwe aflossingsvrije hypotheek verstrekken op basis van soepeler leennormen. Hierdoor wordt het voor senioren makkelijker om te verhuizen of te verbouwen als ze de nieuwe lasten makkelijk kunnen betalen. De grote banken zijn sinds een jaar eindelijk soepeler bij ouderen, maar de kleinere banken leveren nog nauwelijks maatwerk.
Welke banken soepel?
Mes in vergoeding asbestschades
Sommige opstalverzekeraars keren bij schade aan daken met asbest niet meer de volledige herstelkosten uit.

De consument krijgt nu nog maar slechts een kwart van de schade vergoed. Volgend jaar wordt dat nog minder. Reden hiervoor is dat asbestdaken voor 1 januari 2025 vervangen moeten zijn.
Vergoeding per verzekeraar
Let op de btw
Het lage btw-tarief stijgt volgend jaar van 6% naar 9%. Profiteer dus nu nog zo veel mogelijk van het huidige, lage tarief. Ga dit jaar nog naar de kapper, laat de winterschilder nog snel komen, koop alvast tickets voor voorstellingen of concerten en boek alvast de vakantie in Nederland voor volgend jaar. En vul de drankvoorraad aan, want de alcoholaccijns stijgt volgend jaar mogelijk ook.
Meer eindejaarstips
Slim schenken of nalaten
Wil je voorkomen dat er te veel geld naar de Belastingdienst gaat bij schenken of nalaten? In het gratis artikel van de digitale Geldgids lees je waar je op moet letten.

Wil je direct de volledige digitale Geldgids vol met uitgebreide artikelen over bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, aflossingsvrije hypotheken en de overwaarde van je huis 'opeten'? Je koopt hem voor €3 in onze webwinkel.
Lees gratis artikel
Bestel digitale Geldgids
NHG-grens omhoog
Volgend jaar is het voor meer consumenten mogelijk om Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten voor een hypotheek. De grens waaronder het aankoopbedrag en de bijkomende kosten voor de woning moeten zitten om NHG te krijgen, stijgt per 1 januari 2019 naar €290.000. De (eenmalige) kosten voor NHG dalen van 1% naar 0,9% van de hypotheek. In het komende december­nummer van de Geldgids publiceren we een onderzoek hoe banken omgaan met verzoeken om NHG te krijgen voor een bestaande hypotheek.
Voordelen NHG
Tip-top 3 
Berichtenbox
bijhouden
Met de nieuwe Berichtenbox app bekijk je berichten van de overheid direct op je smart­phone, zonder elke keer te hoeven inloggen met DigiD.
Bekijk Eerste indruk
Voordeel via
Amazon.de
Steeds meer Nederlanders winkelen online bij Amazon-de. Welke producten kun je in Duitsland goedkoper krijgen?
Bekijk het onderzoek
Air Miles-deadline opgeschoven
De deadline voor het inleveren van Air Miles van voor oktober 2013 is met een maand opgeschoven naar 30 november 2018. Lees onze tips hoe je ze optimaal kunt gebruiken.
Naar de tips
Hypotheek voor zzp’er en flexwerker

Robuust Hypotheken is een nieuwe hypotheekaanbieder die zich uitdrukkelijk richt op zzp’ers en mensen met een flexibel arbeids­contract. Met gunstige voorwaarden en een voordelige rente bij een rentevaste periode vanaf 15 jaar maakt de aanbieder een goede start.
Bekijk Eerste indruk
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018