Air Miles op de valreep redden Online lezen  |  Afmelden
Bye bye Air Miles
Air Miles die zijn gespaard vóór 2013, komen per 1 november 2018 te vervallen. Volgens Air Miles-exploitant Loyalty Management Netherlands waren een maand voor de vervaldatum 2,5 miljard Air Miles nog niet verzilverd. ‘Op dat moment moesten 650.000 spaarders nog in actie komen’, aldus woordvoerder Ewald van Rooij.  

De Geldgids heeft 7 handige tips voor consumenten die hun Air Miles op de valreep willen redden.     
Naar de tips
Te veel betaald voor overlijdensverzekering
Wie jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering (orv) heeft afgesloten, betaalt mogelijk veel te veel voor zijn overlijdensdekking. Sinds het jaar 2000 zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen ongeveer gehalveerd. Het gebeurt regelmatig dat tussenpersonen hun klanten níet wijzen op de flinke besparingen die ze kunnen realiseren op de orv.
Minder betalen
Bestel de Geldgids met 50% korting
Speciaal aanbod voor jou als lezer van de Geldgids Nieuwsbrief. Bestel de laatste editie van de Geldgids voor de helft van de prijs. Bij stap 2 van het bestelproces, kun je de kortingscode NIEUWSBRIEF50 invullen. Met in het nieuwste nummer o.a. Testament opmaken slim?, Dividendbeleggen of sparen? en Grenzeloze betaalrekening.  
Bestel de laatste editie met korting
Gemeente ontwijkt nieuw Wmo-tarief
Het huidige kabinet heeft in 2017 bepaald dat gemeenten vanaf 2019 nog maar één abonnementstarief van maximaal €17,50 per maand voor Wmo-voorzieningen (dagbesteding, huishoudelijke hulp, et cetera) mogen vragen. Steeds meer gemeenten proberen nu dit tarief te omzeilen door hulp uit het Wmo-pakket voor hulpbehoevende burgers te halen. Patiëntenverenigingen luiden de noodklok.
Omzeiling tarief
Kinderopvang gunstiger per 2019
Ouders die gebruikmaken van kinderopvang krijgen volgend jaar veel meer kinderopvangtoeslag. Alle ouders gaan erop vooruit, maar de vooruitgang is het grootst voor ouders die kinderen op de crèche hebben. Verder hangt het voordeel af van het aantal opvanguren en het inkomen van de ouders.
Hoeveel meer?
Hypotheek lang vastzetten populair
Veel huiseigenaren kiezen ervoor de hypotheek zo lang mogelijk vast te zetten. De gemiddelde duur van de vastgezette rente is opgelopen tot 16,4 jaar, aldus De Hypotheekshop. Een lange rentevaste periode zorgt voor stabiele woonlasten, maar heeft ook nadelen.
Nadelen
Forse premiestijging: meld je ervaring
De Consumentenbond kreeg onlangs veel meldingen van consumenten die ineens fors meer voor hun woonverzekering bij Centraal Beheer moesten betalen. Heeft je verzekeraar je ook geconfronteerd met een fose premiestijging? Meld het bij ons.
Naar het meldpunt
Tip-top 3 
Neem een goedkope creditcard
Bij creditcards betaal je meer voor een hoge bestedingslimiet. Zonde. Je kunt zelf de limiet verhogen door geld over te boeken naar de bankrekening van de creditcardmaatschappij.
Creditcard kiezen
Verlaag de rente op je krediet
Lenen voor een verbouwing kan soms het beste via een gewone lening. Je betaalt meer rente, maar hebt dan in de regel géén bijkomende kosten. Wie al een lening heeft, is soms goedkoper uit als hij die oversluit.
Welke aanbieder?
Brievenbus op afstand controleren
Post NL heeft een app waarmee je onder meer kunt zien welke post er op een bepaalde dag bij je bezorgd hoort te worden. De app is superhandig, maar geeft wel ook een inkijkje in de post van je huisgenoten.
Naar de app
Help je mee?
Ben jij blij met je betaalrekening? Of zit je juist altijd vol frustratie aan je bankzaken? We horen graag wat jij van je betaalrekening vindt. Er is immers geen beter advies dan dat van iemand die een product of dienst daadwerkelijk in gebruik heeft. Help andere consumenten bij hun keuze en laat een review achter op onze website.
Schrijf je review
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018