Voorkom een legionellabesmetting Online lezen  |  Afmelden
Langer leven met koffie
Het zwarte goud kwam deze maand gunstig in het nieuws: koffiedrinkers leven langer. Ze overlijden minder vaak aan onder meer hart- en vaatziekten en diabetes. Maar betekent dat dat je je kopje thee moet verruilen voor koffie? Het Voedingscentrum geeft tekst en uitleg.
Aan de koffie
Twitter Facebook
Meer mensen krijgen veteranenziekte
Sinds een jaar of vijf stijgt het aantal mensen met veteranenziekte, meldt het RIVM. Deze longziekte, die wordt veroorzaakt door de legionellabacterie, is vooral gevaarlijk voor ouderen, rokers en mensen met een verminderde weerstand. De Gezondgids zette op een rijtje hoe je legionella kunt voorkomen. 
Liquideer legionella
(PDF 325 KB)
Tip 1: maak je eigen broodbeleg
Omdat veel broodbeleg niet zo gezond is door de hoeveelheid zout, vet en suiker, kun je beter je eigen broodbeleg maken. Wij geven enkele creatieve recepten met onder meer avocado, champignons, pinda’s en cacao.
Lekker op brood
Tip 2: zorgeloos de zon in
Dat je je moet insmeren als de zon schijnt, is nu wel bekend. Maar welk zonnebrandmiddel kun je dan het best gebruiken? En kun je je ook op andere manieren beschermen tegen de zon? Wij spijkeren je kennis bij.
Veilig zonnen
Prettig blijven wonen
Uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland blijkt dat veel mensen hun weg naar hulp niet kunnen vinden als ze die nodig hebben. In ons nieuwe boek Prettig blijven wonen geven we hiervoor diverse tips en adviezen. Om je in te lezen, hierbij als voorproefje een gratis hoofdstuk.
Een helpende hand
(PDF 1,61 Mb)
De laatste maand zomeropruiming
De komende maand krijg je nog 50% korting op maar liefst 20 boeken en e-books over uiteenlopende onderwerpen. Van Gezond eten en Goed verzekerd tot Optimaal fotograferen. Welk boek lees jij deze zomer voor de helft van de prijs? 
Kies je boek
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Gezondgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Gezondgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2017