Eindelijk: de rechten van reizigers vastgelegd in nieuwe regeling Online lezen  |  Afmelden
Nieuwe regels vakantiereizen
Vanaf 1 juli 2018 gelden nieuwe Europese regels voor vakantiereizen. Niet alleen kant-en-klare pakketreizen vallen eronder, maar ook reizen die je zelf samenstelt bij een reisorganisatie. De nieuwe bepalingen gaan ook over verplichte informatie, verborgen kosten, een maximumpercentage voor prijswijzigingen en hulp bij calamiteiten.
Reizigersrechten
Spring op de fiets
De mooiste routes
Ontdek Nederland al trappend door weidse landschappen, over rivierdijken en langs charmante dorpjes met de favoriete zomerroutes van de Reisgids-redactie.
Top-3 fietstochten
Fietsnavigatie
Navigeren via een app op je smartphone of via een navigatiesysteem? De Consumentenbond testte de navigatie-apparaten Garmin en Mio en vijf fietsnavigatie-apps.
Conclusies uit de test
E-bikes
De Consumentenbond test elk jaar tientallen e-bikes. Zijn consumenten uiteindelijk te-vreden met hun elektrische fiets? Ruim 3400 consu-menten deden mee aan het onderzoek.
Het beste merk
Vraag van de maand
Veiligheidsrisico’s op reis
Kun je bij een natuurramp of ander onheil van een georganiseerde reis afzien, of je reis omboeken? En hoe kom je aan informatie?
Reisrisico's en reisadviezen
Vers getest
Houdbaarheid reisapotheek
Die pillen tegen diarree gaan voor de zekerheid elk jaar weer in de koffer. Maakt het uit dat ze over de datum zijn? De Gezondgids zocht het uit.
Meenemen of weggooien?
Het cruisegevoel
Je moet het één keer gedaan hebben, soms tegen je eigen vooroordelen in: een cruise maken. Het kan aardig prijzig zijn en het schip zit vaak stampvol, maar daar staat veel tegenover. De vaart op de MSC Fantasia langs de Oostzeesteden heeft mij overtuigd.
Lees de blog
Op pad met een private leaseauto
Met private lease rijd je in een nieuwe auto, zonder zorgen. Met ons Autolease-collectief zorgen we voor een goed gecheckt leasecontract en een eerlijk maandbedrag. Maak je keuze uit verschillende modellen, uitvoeringen en kleuren. En rijd nog deze zomer privé in een lease-auto.
Autolease-collectief
Autolease-collectief
Let op!
Geen hulp bij lekke band
Bij de autoverzekeraars dekt 45% van de aanvullende pechhulpverzekeringen geen hulp bij een lekke band. En slechts de helft biedt hulp bij een lege accu.
Pechhulp
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Reisgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. © Consumentenbond 2018