Voorkom kruisbesmetting Online lezen  |  Afmelden
Wel of geen verzadigd vet?
Het nieuws haalde alle kranten: verzadigd vet is zo slecht nog niet. Het Voedingscentrum relativeerde dit en wij maakten een pagina met de beste adviezen over vet in je eten.
Goede vetten, slechte vetten
Twitter Facebook
Slim nalaten
Als je niets regelt, gaat je nalatenschap naar de wettige erfgenamen. Ons zusterblad, de Geldgids, legt deze maand uit hoe je daar op een eenvoudige en kosteloze manier een uitzondering op kunt maken.
Gericht nalaten
(PDF 3,12 MB)
Tip 1: voorkom besmetting door kip
Een kwart van het kippenvlees in de supermarkt bevat bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica, meldt dagblad Trouw (inloggen nodig). Genoeg reden om nog even na te lezen hoe je besmetting voorkomt.
Geen kruisbesmetting
Tip 2: minder mijten in je matras
Huisstofmijten komen het hele jaar voor, maar in de herfst en winter nemen ze in aantal toe, omdat ze bijvoorbeeld gek zijn op vocht. Met onze tips maak je ze het leven moeilijk in hun favoriete leefomgeving: het matras.
Mol de mijt
Borstkankermaand
1 op 7 vrouwen krijgt borstkanker, en traditioneel is oktober de maand om hierbij stil te staan. De Gezondgids bracht een dossier met positief nieuws over deze ziekte, die steeds minder slachtoffers maakt.
Dossier borstkanker
(PDF 826 KB)
Boek en e-book
Je bloeduitslagen begrijpen
Heb je bloedonderzoek laten doen in het ziekenhuis of bij de huisarts, dan tref je op het formulier vaak lastige termen en afkortingen. Zelf de uitslag interpreteren is daardoor niet eenvoudig. Het boek ‘Mijn labwaarden’ helpt je hierbij. Het geeft uitleg van termen, en laat zien wat het betekent als een bloedwaarde afwijkend is.
Boek bekijken
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Gezondgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Gezondgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2017