Alles over het regeerakkoord Online lezen  |  Afmelden
Overwaarde eigen woning belast
Vanaf 2019 wordt het belastingvoordeel voor huiseigenaren die geen of een kleine hypotheek hebben, in 30 jaar in gelijke stappen afgebouwd tot 0.
Deze groep mensen gaat daardoor steeds meer belasting betalen over de overwaarde van hun woning.
Heffing over huis
Verlaging inkomstenbelasting
Het kabinet wil vanaf 1 januari 2019 de huidige vier schijven voor de inkomstenbelasting vervangen door twee schijven. Het belastingtarief over een (belastbaar) inkomen tot €68.600 wordt 36,93%. Voor het inkomen daarboven gaat een tarief van 49,5% gelden.
Meer netto-inkomen
Hypotheekrenteaftrek duikelt omlaag
In 2020 is het maximale percentage waartegen je hypotheekrente mag aftrekken nog maar 46%. Dit percentage geldt dan niet alleen voor de aftrekbare rente, maar ook voor alle andere aftrekposten. Heb je een hoger inkomen dan €68.600, dan zijn op te voeren kosten in de belastingaangifte nog maar aftrekbaar tegen een tarief van maximaal 46%.
Minder aftrek
Lagere spaartaks
In 2018 gaan vermogende mensen minder vermogensrendementsheffing betalen. De vrijstelling voor de box 3-heffing gaat namelijk omhoog van €25.000 naar €30.000. Bovendien wordt er bij de heffing meer rekening gehouden met het werkelijke, lage rendement op spaargeld. Bij het vaststellen van het tarief worden actuelere cijfer gebruikt.
Nieuwe spaartaks
Lagere eigen bijdrage ouderenzorg
Mensen die zorg via de gemeente of in een zorginstelling krijgen, gaan hier straks minder voor betalen. De eigen bijdrage voor Wlz-zorg gaat al per 1 januari 2018 omlaag. Bij de berekening van de eigen bijdrage telt het vermogen dan minder zwaar mee.
Wat verandert er?
Overzicht plannen Rutte III
Ga naar onze website voor een uitgebreid overzicht van alle plannen van het nieuwe kabinet, gesorteerd op onderwerp en doelgroep. Ook geven we daar aan welke maatregelen een positief  of negatief effect op je portemonnee hebben.
Alles over regeerakkoord
Hypotheek afsluiten of aanpassen?
Een huis kopen is een grote stap. Leuk en spannend, maar tegelijk ook lastig om je weg te vinden. Heb je al een hypotheek? Dan kun je misschien geld besparen. We helpen je op weg bij het afsluiten en wijzigen van je hypotheek.
Check de tips
Help ons aan die award
We zijn genomineerd voor Website van het Jaar, categorie Vergelijking. Wij gaan ervoor. Jij ook? Maak ons de populairste of beste website van 2017.
Stem meteen
Gratis kaarten Verzamelaarsbeurs
Op zaterdag 11 en zondag 12 november vindt in Utrecht de Verzamelaarsbeurs plaats, met de Mega Platen en CD beurs als vast onderdeel. Deelnemers presenteren honderdduizenden voorwerpen, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp. Stuur een mail naar geldgids@consumentenbond.nl om een van de tien gratis kaarten te winnen.
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2017