Minder rente bij erfbelasting Online lezen  |  Afmelden
Erfbelasting zonder rente
Nabestaanden die denken dat ze tijdig – binnen 8 maanden - hun aangifte erfbelasting hebben ingediend, kunnen toch een boeterente aan de broek krijgen vanwege de trage verwerking bij de Belastingdienst. Aan die misstand wil staatssecretaris Snel volgend jaar een eind maken.
Onterechte belastingrente
Ongunstige wisselkoers
Wie op vakantie is in een niet-euroland, moet bij afrekenen of geld opnemen euro’s mijden. Kies er nooit voor om in euro’s af te rekenen of het bedrag te laten omrekenen naar euro’s. Je krijgt dan namelijk een ongunstige wisselkoers.
Duits onderzoek
Hypotheek zonder werkgeversverklaring
Een hypotheek regelen duurt vaak erg lang omdat je een werkgeversverklaring moet overleggen. Steeds meer hypotheekverstrekkers accepteren ook een digitaal verzekeringsbericht van het UWV met je loon- en werkgeversverleden. Behalve bij Florius kan dit sinds juli ook bij ING, Rabobank en ABN Amro, mits je een adviseur inschakelt die deelneemt aan de proef 'Handig!’.
Sneller rond
Klachten over premieverhoging Centraal Beheer
De Consumentenbond krijgt de laatste tijd veel klachten over forse premieverhogingen van de woonverzekeringen van Centraal Beheer. Bij de opstalverzekeringen gaat het om stijgingen van 75% en meer.
Mag dat zomaar?
Overstappen autoverzekering? Eitje!
Wisselen van autoverzekering: loont dat wel de moeite? Jazeker. Uit ons panelonderzoek onder ruim 800 respondenten blijkt dat je er echt geld mee bespaart én dat oversluiten nog makkelijk gaat ook.
Naar ons onderzoek
Pin niet langs Duitse snelweg
Bij veel tankstations langs de Duitse snelwegen vind je geldautomaten waar je geld kunt opnemen. Dit lijkt handig als je bijvoorbeeld voor een borg nog cash nodig hebt, maar pas op…
Duur grapje
Marktplaats voor vakanties
Op korte termijn op zoek naar een vakantiebestemming of genoodzaakt af te zien van een geboekte trip? Er is nu een online marktplaats voor het (ver)kopen van vakanties – vliegtickets uitgezonderd.
Naar TradeYourTrip
Ontslag terecht?
Het UWV controleert onvoldoende of een ontslag terecht is, zegt de Inspectie SZW. Check de geldigheid van een ontslag via de tool Mag Ontslag.
Naar de tool
Onze zomeropruiming is in volle gang
Krijg tot 3 september 50% zomerkorting op maar liefst 18 boeken en e-books. Waaronder een aantal titels over financiële onderwerpen. Van prettig blijven wonen tot Geldzaken=makkelijk. En van De rol van executeur tot Testjaarboek 2017.
Neem een kijkje
Vers getest
Nieuwe hypotheek voor starters
Tulp Hypotheken richt zich op startende huizenkopers en is heel voordelig als je de hypotheekrente lang vastzet. Maar de voorwaarden om de rente mee te nemen bij een verhuizing zijn zwaar onder de maat.
Bekijk de Eerste indruk
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018