Verzekeraar niet meer teruggefloten Online lezen  |  Afmelden
Verzekerde vogelvrij bij verhoging
Jaarlijke premieverhogingen van tientallen procenten of meer komen bij verzekeringen regelmatig voor. Vorig jaar bepaalde het financieel klachteninstituut Kifid dat verzekeraars hun premies ‘maar’ met maximaal 10% per jaar mogen verhogen. Een hogere stijging mag alleen na een aanbod van een nieuw verzekeringscontract. Nadat verzekeraar Achmea tegen die uitspraak in hoger beroep is gegaan, komt het Kifid ineens op zijn oordeel terug.
Kifid draait 180˚
Twitter Facebook
Nieuws
NVM-voorwaarden onder vuur

Makelaarsorganisaties NVM en VBO moeten hun voorwaarden herzien, vindt de Consumentenbond. Veel makelaars hanteren nieuwe verdienmodellen, zoals courtage met opstartkosten en/of deeldiensten waarbij de verkoper bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen doet. De huidige voorwaarden sluiten daar niet op aan. VastgoedPRO heeft zijn voorwaarden inmiddels wél aangepast.
Onze kritiek
Kapot scherm minder snel gedekt

Veel inboedelverzekeraars hebben in de afgelopen tijd de dekking voor kwetsbare mobiele apparatuur als telefoons, tablets en smartwatches stevig aan banden gelegd. Dit hebben ze gedaan door eigen risico’s, maximumuitkeringen of uitsluitingen voor bepaalde dekkingen in te voeren. De verzekeraars willen zo het aantal claims flink indammen.
Beperkte dekking
Fiscus stelt boete uit

Zzp’ers die met name voor één opdrachtgever werken en werkgevers die zzp’ers inhuren hoeven voorlopig niet bang te zijn voor naheffingen en boetes vanwege ‘verkapt dienstverband’. De handhaving van de wet die de boetes mogelijk maakt, is in ieder geval uitgesteld tot 1 juli 2018. De fiscus treedt nu alleen op als er sprake is van kwade wil.
Wanneer boete?
Vooruitgang bij woekerpolisaffaire

Nationale-Nederlanden moet een klant de kosten terugbetalen die hij in rekening bracht bij het afsluiten van een woekerpolis, aldus het klachteninstituut Kifid. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de verzekeraar en andere verzekeraars die woekerpolissen verkochten.
Welke gevolgen
Tiptop-3
Goedkoop bellen
Roamingkosten voor bellen, sms’en en internetten binnen de EU zijn sinds 15 juni verboden, maar kijk wel uit voor valkuilen.
Valkuilen & tips
Maximaal verdienen
Hoeveel moet je (allebei) werken om optimaal te profiteren van bijvoorbeeld belastingkortingen? Met een tool van het Nibud reken je de optimale verdeling uit.
Naar de tool
Ziek op vakantie
Als werknemer heb je bepaalde rechten als je tijdens je vakantie ziek wordt of voor vertrek ziek bent. FNV zet ze op een rij.
Je rechten
Vers getest
Huren via Airbnb

Een vakantieverblijf huren van een particulier via AIrbnb. Een aanrader of toch niet?
Onze Eerste indruk
Onbezorgd op reis

Binnenkort op vakantie? Check via onze vergelijker of je goed verzekerd bent en welke reisverzekering het best uit onze test komt. Zo geniet je onbezorgd van een welverdiende vakantie.
Vergelijk reisverzekeringen
Twitter Facebook
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2017