Je rechten bij vliegproblemen Online lezen  |  Afmelden
Vliegen en vluchtvertragingen
Een vliegreis verloopt niet altijd zonder problemen. Vertragingen, annuleringen en overboekte vluchten zorgen voor veel ellende. Wist je dat je in sommige gevallen in aanmerking komt voor een schadevergoeding? En wat kun je doen als je bagage zoek of beschadigd is geraakt? Vliegtips en veel informatie over je rechten staan in ons vernieuwde online dossier.
Haal je recht
Twitter Facebook
Navigeren op reis
Tip 1: Download reis-apps
De weg vinden in het buitenland gaat een stuk eenvoudiger met een smartphone. Zo vind je gemakkelijk een adres, overbrug je taalbarrières of bel je met het thuisfront.
Wat zijn handige reis-apps?
Beste reis-apps
Tip 2: Wifi vinden
Voor internetten met je mobiel in een ander EU-land mogen providers geen extra kosten meer rekenen. Maar een standaardbundel bij het abonnement biedt een beperkt aantal MB’s. Gratis wifi gebruiken is dan slimmer: zo pak je het aan.
Gratis wifi
Tip 3: Alternatieve opladers
Apps zijn handig, maar vergen wel veel van de accu van je telefoon. Zorg er dus voor dat je de smartphone kunt opladen tijdens de reis, zoals in de auto. De alternatieven voor de standaard-oplader op een rij.
Opladers
Vers getest
BlaBlaCar
Goedkoper dan vliegen of met de trein reizen, gezelliger dan alleen rijden, maar niets voor wie niet flexibel is. Met BlaBlaCar kun je carpoolen via een app. Je kunt zitplaatsen aanbieden aan anderen of zelf zoeken naar een rit van een ander.
Zo werkt het carpoolen
Nu Boeken - Hamburg
Hamburg is een levendige en bezienswaardige havenstad. Tijdens de Hamburg Cruise Days − wanneer een elftal cruiseschepen tegen de achtergrond van vuurwerk de Elbe opvaart en de mooiste gebouwen blauw verlicht zijn − is deze havenstad in optima forma zeker een citytrip waard.
Hamburg Cruise Days
Nu vertrekken - Wales
Wales en wandelen: een uitstekende combinatie. Zijn de bergachtige nationale parken Snowdonia en Brecon Beacons net iets te hoog gegrepen? Geen punt. Met adembenemende kustgezichten, schilderachtige haventjes, ruige kliffen en brede zandstranden is de kustroute een feest om te lopen.
Blik op de zee
Zeven Franse steden
Zin in een citytrip of een wat langere stop maken op weg naar het zuiden? Download dan onze gratis digitale publicatie over zeven verrassend leuke Franse steden. Van Dijon en Nancy tot Bordeaux en natuurlijk Parijs.
Download de Reiswijzer
(PDF 6,66 MB)
Dit bereikten we samen in 2016
2016 was een goed jaar voor de Consumentenbond. We bereikten meer mensen dan ooit en realiseerden diverse veranderingen. Lees in het beknopte Jaarverslag 2016 waar de Consumentenbond zich voor heeft ingezet.
Jaarverslag 2016
Let op!
Boete voor flitsinformatie
Flitspaalsignalering is niet in alle landen toegestaan. Wie flitsinformatie op zijn navigatiesysteem heeft, riskeert een boete en/of inbeslagname van het apparaat. Alleen deze functie uitschakelen is niet genoeg.
Regels in EU-vakantielanden
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Reisgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. © Consumentenbond 2017