De belangrijkste informatie op een rij. Online lezen  |  Afmelden
Paspoort, ID-kaart en visum
Voor welke landen heb je een paspoort nodig, en waar voldoet een ID-kaart? Loont het inschakelen van een visumbureau? En wat te doen als je op reis je reisdocumenten kwijtraakt? De belangrijkste informatie op een rij.
Dit moet je weten
Accommodatie boeken
Tip 1: Bespaar
Op internet buitelen de lokkertjes over elkaar heen. Wat heb je aan een laagsteprijsgarantie? En hoe vind je de échte aanbiedingen? Wij geven een paar tips die gegarandeerd voordeel opleveren.
Haal je voordeel
Tip 2: Hotelrecensies
Handig: voordat je een hotelkamer boekt, lees je de beoordelingen van gasten die je voorgingen. Maar wat zijn die recensies waard? Wij zochten het uit.
 

Wees kritisch
Tip 3: Toeristentaks
Bij toeristenbelasting is willekeur troef: gemeenten bepalen zelf of ze de taks heffen, hoeveel ze vragen en wie moet betalen. Wat zijn de regels hieromtrent, en wat vindt de Consumentenbond?
 
Willekeur
Vers getest
Wandelen zonder te zoeken
Door het bos, de duinen of langs het water; er zijn genoeg mooie plekken om te gaan wandelen. Maar hoe vind je de weg in een onbekend gebied? De redactie van de Gezondgids onderzocht diverse soorten wandelnavigatie.
Gratis test
Mijn reis naar de Azoren
"Na eilandhoppen in Griekenland, Kroatië en de Canarische eilanden wilde ik eens iets heel anders en kwam uit bij de Azoren. Ik ontdekte een landschap met vele tinten groen en bloemen waar je mooi kunt wandelen, Rust (met een hoofdletter), sfeervolle logeeradressen en walvissen vlak voor de kust.”
Eilandhoppen
WIN: vrijkaarten Vakantiebeurs
Maak een reis door de Jaarbeurshallen en proef de sfeer van al die landen: van Oostenrijkse hoempapa-muziek tot Caraïbische klanken, van hamburgers tot baklava.
Mail je favoriete vakantieland en maak kans op gratis toegang twv €15,50.
Mail en win
Vlucht vertraagd, krijg je €600 terug?
Heb je te maken gekregen met een vluchtvertraging en wil je compensatie? Onze Vlucht Claim Service (VCS) helpt je bij het claimen. Lees hier hoe het werkt en welke regels er gelden.
Doe de check
Let op!
Op wintersport? Check de dekking
Niet alle wintersportgerelateerde schade valt onder de wintersportdekking van de reisverzekering. Zoals het vervoer vanaf de piste na een ongeval. Deze kosten vallen bij sommige verzekeraars niet onder de wintersportdekking, maar onder ‘geneeskundige kosten’.
Goed verzekerd naar de sneeuw
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: kkuiper@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Reisgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. © Consumentenbond 2018