Verbouwen via hypotheek is vaak duur Online lezen  |  Afmelden
Verbouwen via hypotheek duur
Wie een verbouwing financiert via een hogere of tweede hypotheek, is vaak duurder uit dan wanneer hij dat via een gewone lening doet. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn bijkomende kosten en de langere looptijd waarover het geleende bedrag wordt terugbetaald.
Goedkoper lenen
Ander nieuws
Polissen in digitale kluis
Sinds 3 april kun je een overzicht van al je verzekeringen krijgen op mijnverzekeringenopeenrij.nl. De gegevens worden pas opgehaald na het inloggen. Verzekeraars kunnen niet zien welke verzekeringen je allemaal hebt. Vanaf de site kun je direct contact leggen met je verzekeraars.
Handig?
Auto inruilen voor lease-fiets
Staatssecretaris Snel van Financiën wil een fiets van het werk vanaf 2020 aantrekkelijker maken door de fiscale fietsregeling te versimpelen. Op dit moment maken nauwelijks mensen gebruik van een fiets van de zaak, omdat ze anders precies moeten bijhouden hoeveel kilometers ze privé en voor het werk fietsen. Deze regels gaan straks veranderen.
Nieuwe regels
Maak de juiste financiële keuze
De 50 gepasseerd? Dan is dit het moment om financieel de zaken op orde te brengen. Wie goed voorbereid wil zijn op zijn pensioen, moet op de hoogte zijn van belastingzaken, sociale zekerheid en pensioenregelingen. Het boek Belastingtips voor 50+ bevat nuttige informatie over wetswijzigingen, tips en praktijkvoorbeelden.
Lees meer
Jonge bestuurder moeilijk te verzekeren
Jongeren die met 17 jaar al hun rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach de weg op mogen, lopen bij de meeste autoverzekeraars tegen een muur als ze een verzekering willen afsluiten. Maar liefst zo’n 75% is niet bereid de auto te verzekeren.
Waar wél welkom?
Tip-top 3
Tips voor partners
Partnerpensioen krijg je niet altijd automatisch. En zo zijn er meer financiële zaken die stellen goed moeten regelen. Na beantwoording van vragen geeft de tool  ‘Samenwonen goed geregeld’ tips op maat. Ook handig voor niet-samenwoners.
Naar de tool
Grafkosten vergelijken
Uitvaartverzekeraar Monuta heeft de grafkosten van 1679 begraafplaatsen onderzocht. Op de website van Monuta kun je op gemeente zoeken hoe hoog de kosten van gemeentelijke, algemene en kerkelijke begraafplaatsen zijn.
Bekijk de kosten
Herken valse apps
Apps uit de officiële app-stores zijn niet gegarandeerd veilig. Soms staat er een frauduleuze app tussen de betrouwbare apps. Op de site van de Fraude Helpdesk staan nuttige tips van Europol hoe je kunt controleren of een app te vertrouwen is.
Naar de tips
Vers getest
Betalen via app Payconiq
In China betaalt bijna iedereen met een smartphone door middel van een QR-code. Nederlandse banken hebben nu ook een app ontwikkeld waarmee je via een QR-code kunt afrekenen in bijvoorbeeld winkels. Bekijk de video voor onze Eerste indruk.
Naar de video
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018