Twee keer modaal betaalt de rekening Online lezen  |  Afmelden
Twee keer modaal de klos
De belastingtarieven gaan vanaf 2019 omlaag. Werknemers die meer dan twee keer modaal verdienen, betalen een flink deel van deze rekening. Een ander deel komt voort uit de btw-verhoging voor voeding en andere basisproducten.
Flinke gevolgen
Prinsjesdagspecial 
Dit jaar zijn wij met de Geldgids digitaal gegaan. In de Prinsjesdagspecial klik je snel door naar de details die je zoekt. Dit nummer is actueler en je kunt met handige rekenhulpen precies zien wat op je persoonlijke situatie van toepassing is. Je kunt het eerste artikel gratis lezen. De hele special is te koop.  
Bekijk het gratis artikel
 
Belastingtarieven tot 2022
De belastingtarieven gaan voor alle inkomensgroepen omlaag. Dat gebeurt stap voor stap, zodat iedereen de komende jaren de inkomstenbelasting steeds verder ziet dalen. De Geldgids heeft alle tarieven op een rij gezet, ook voor AOW’ers.
Bekijk je tarief
Jonge gezinnen moeten harder werken
Gezinnen en alleenstaande ouders met een kind tot 12 jaar worden volgend jaar financieel geprikkeld om het laagste individuele inkomen op te krikken. De alleenstaande ouder of partner met het laagste inkomen krijgt namelijk minder combinatiekorting bij een inkomen onder €25.000.
Minder belastingvoordeel
Scholingsaftrek blijft iets langer
De aftrek voor scholingsuitgaven verdwijnt toch niet in 2019. Hij blijft nog een jaartje langer bestaan. Er geldt wel een aftrekdrempel van €250 en voor fiscale partners die allebei scholingsaftrek hebben, is dat het dubbele.
 
Fiscus betaalt mee
Nieuw: de eigenhuistaks
Huiseigenaren met geen of weinig hypotheek krijgen vanaf 2019 te maken met een nieuwe soort belasting: de eigenhuistaks. De taks zal volgend jaar beperkt blijven tot enkele tientjes, behalve voor mensen met een woning die een WOZ-waarde heeft van meer dan €1,1 miljoen.
Belasting over huis
Help je ons winnen?
Consumentenbond.nl is genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Vergelijking. Je stem uitbrengen kan tot 20 oktober.
Ja, ik stem
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018