Misleidende voedseletiketten Europees aangepakt Online lezen  |  Afmelden
Europese consumentenorganisatie hekelt misleiding op voedselverpakkingen
Consumenten mogen niet misleid worden met voedselverpakkingen. De Europese consumentenkoepel BEUC, waar de Consumentenbond ook deel van uitmaakt, heeft met een onderzoek aangetoond dat dit wel gebeurt en wil dat de Europese Unie met strengere regels komt om de misleiding aan te pakken.
Stop de misleiding
Twitter Facebook
Hulp bij overgewicht in basispakket
Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2019 uitgebreid met begeleiding van mensen met overgewicht door bijvoorbeeld hulp te bieden in het veranderen van hun eet- en beweegpatroon. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg wil hiermee de zorgkosten op andere terreinen verminderen.
Afvallen in basispakket
Tip 1: drink een lekkere kop koffie
Dat koffie bijvoorbeeld de voor de gezondheid schadelijke stof acrylamide kan bevatten, is geen reden je koffie te laten staan. Enkele kopjes per dag passen bij een gezonde leefstijl.
Koffie is geen probleem
Tip 2: haal op tijd je reisvaccinatie
Heb je een reisvaccinatie nodig? Ga dan vooraf na of het vaccinatiecentrum of arts van je keuze een contract heeft met je zorgverzekeraar en maak op tijd een afspraak.
Wees er op tijd bij
Buikvet verhoogt risico op vitamine D-tekort
Vrouwen met veel vet en buikvet hebben doorgaans lagere vitamine D-waarden, net als mannen met veel buikvet en levervet. Vitamine D is nodig voor onder meer sterke botten en tanden.
Buikvet en vitamine D
Het lekkerste bakkie
Koffie is de meest gedronken drank van Nederland. Ga je liever voor een espresso of cappuccino dan lees je in het dagverse Testrapport Espressomachines welk apparaat het beste bakkie maakt. Inclusief ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de Test’. Gratis voor leden.
Bestel testrapport
Weet wat je beweegt
Als je weet dat je je dagelijkse portie beweging prima kunt vastleggen met een bewegingsmeter, wil je toch ook weten welke meter het beste is? Wij zochten het voor je uit.
De beste bewegingsmeters
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Gezondgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Gezondgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018