Meer toezicht op de thuiszorg Online lezen  |  Afmelden
Meer toezicht op de thuiszorg
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft aangekondigd meer toezicht te gaan houden op de thuiszorg. Dit gebeurt naar aanleiding van ons artikel ‘Thuiszorg in de knel’ waarin we laten zien dat veel thuiszorgorganisaties tekortschieten. Ook de Tweede Kamer en belangenverenigingen reageerden geschokt op onze bevindingen.
Meldpunt thuiszorg
Twitter Facebook
Met de trein of met de auto?
Hoe reis je naar je werk? Wat handig is, hangt af van je bestemming. Maar wat het gezondst is, staat bij voorbaat vast. Het RIVM bekeek in een beknopte verkenning naar de verschillen in gezondheid tussen reizen met de auto of trein.
Hoe reis jij?
Tip 1: verminder je vakantiedip
De vakantiedip, wie kent hem niet? Gelukkig kun je er iets aan doen: laat bijvoorbeeld je ervaringen niet achter op het strand, maar neem ze mee in je herinnering om ze te herbeleven. En geniet ook van het weer thuis zijn; slapen in je eigen bed.
Weg met die dip
Tip 2: voorkom voedselverspilling
Een groot deel van het wereldwijde voedselaanbod gaat verloren tussen productie en bord, terwijl het nog prima eetbaar is. Dat is zonde voor het milieu en je portemonnee. Doe zelf iets tegen voedselverspilling en bewaar bijvoorbeeld je voedsel goed.
Verspil geen eten
Burgers uit de zee
Zijn het zeewier- of visburgers? Albert Heijn verkoopt zalm- en tonijnburgers die voor meer dan de helft uit de zeewiersoort wakame bestaan. Wij lieten ze door 20 proevers beoordelen. Vinden ze de burgers lekkers en zijn ze ook gezond?
Wat zit er in de burgers?
Onze zomeropruiming is in volle gang
Krijg tot 3 september 50% zomerkorting op maar liefst 18 boeken en e-books. Waaronder een flink aantal titels over gezond leven. Van De beste behandeling tot Gezond eten. En van Het kookplan tot Voeding & je gezondheid.
Neem een kijkje
Lokgroente op het pak
Hét nieuwe modewoord bij voeding lijkt ‘groente’ te zijn. Maar zijn al die hippe producten met toegevoegde groenten wel zo gezond als de verpakkingen suggereren? Wij hebben vraagtekens bij deze nieuwe trend.
Laat je niet van de wijs brengen
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres: redactiesecretariaat@consumentenbond.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Gezondgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Gezondgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018